قله علم کوه
فنیترین و سختترین کوه ایران در دستهبندی کوهعلم کوه قلهای در منطقه تخت سلیمان است که پس از دماوند، بلندترین کوه سرزمینمان ایران محسوب میشود. جالب است بدانید دیواره علم کوه که در جبهه شمالی این قله قرار دارد؛ یکی از فنیترین و سختترین قلههای کشور عزیزمان محسوب میشود که باعث معروفیت بیشتر این قله شده است.
منطقه تخت سلیمان از شمال به چالوس، سلمانشهر، تنکابن و مناطق جنگلی، از شرق به دره رودخانه چالوس و از سمت غرب منتهی به دره بزرگ سه هزار شهر تنکابن میشود. جنوب و جنوب غربی منطقه تخت سلیمان نیز به درههای طالقان و الموت میرسد. چندین قله مرتفع بالای 4000 متر در این منطقه وجود دارد اما قله علمکوه با ارتفاع 4850 متر در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر کلاردشت دومین قله بلند ایران است که به آلپ ایران شهرت دارد.همانطور که از لقبش پیداست تخت سلیمان بزرگترین ناحیه کوهستانی یخچالی را در کشورمان دارد. از جمله یخچالهای این منطقه باید سرچال، علم چال، تخت سلیمان، مرجیکش، خرسان، هفت خوان، چالون، شانه کوه و اسپلیت را نام برد.
شاید قله علم کوه دومین قله بلند ایران باشد. اما وقتی صحبت از سختی مسیر صعود میشود، این کوه میتواند رتبه اول را از آن خود کند. قله علم کوه دارای دو جبهه اصلی شمالی و جنوبی برای صعود است که هر کدام شامل مسیرهای متفاوتی میباشند. جبهه جنوبی قله علمکوه مسیر آسانتری دارد که از حصارچال آغاز می شود. به همین دلیل اکثر صعودها از این جبهه انجام میشود مبدأ جبهه شمالی نیز علم چال است و شامل سه مسیر سیاه سنگها، گرده آلمانها و دیواره علم کوه است.باید بدانید که مسیرهای دسترسی به این کوه بلند قامت متعدد است و هر کوهنورد با توجه به آمادگی جسمانی خود میتواند روش و مسیر صعود خود را تعیین کند.
از نمونههای پوشش گیاهی در منطقه تخت سلیمان ارس خزنده، گیاهان بالشتکی نظیر کلاه میر حسن و چوبک و گون اشاره کرد. گیاهان این منطقه اغلب دارویی هستند اما هر چه به ارتفاعات بالاتر میروید به دلیل سرما و بارش برف گیاهان کمتری رشد میکند.از گونههای جانوری پر جمعیت این منطقه میتوان خرس قهوهای، بز، پلنگ، گرگ، شغال، روباه، کبک دری و معمولی را نام برد.
بهترین زمان صعود به قله علمکوه تابستان و خصوصاً نیمه دوم تیر است. پاییز و زمستان در این منطقه به دلیل بارش برف سنگین، طوفان و ریزش متوالی بهمن همراه است و تا بهار این خطرات ادامه دارد. اما در تابستان باد از سمت غربی و منطقه سههزار میوزد و سرچشمههای متعددی به دلیل وجود یخچالهای گوناگون در این منطقه یافت میشود. البته باید توجه داشت که آب و هوای این مناطق کوهستانی به شدت متغیر میباشد و ممکن است در حین صعود ناگهان با سرمای هوا یا مه گرفتگی شدید مواجه شوید. پس قبل از حرکت حتماً آب و هوای منطقه را بررسی کنید.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.