عباس آباد بهشهر
بزرگترین باغ تاریخی ایران در دستهبندی جنگلباغ عباس آباد بهشهر از جاهای دیدنی مازندران و اگر دقیقتر بخواهم بگویم از جاهای دیدنی بهشهر است که قدمتش به دوران صفوی و زمان پادشاهی شاهعباس میرسد.مجموعه تاریخی عباس آباد را در قدیم، اشرفالبلاد هم صدا میزدند که این نام به اسم مادر شاهعباس یعنی اشرف الملوک اشاره دارد. باغ عباس آباد وسعتی در حدود 600 هکتار دارد و به عنوان باغ ایرانی در میراث یونسکو به ثبت رسیده است.باغ عباس آباد در میان انبوهی از جنگلهای سرسبز استان مازندران، 9 کیلومتری شهرستان بهشهر و دامنه رشتهکوههای البرز قرار گرفته است.
باغ عباس آباد بهشهر در دوره صفویان به دستور شاه عباس اول صفوی در سالهای 1020 و 1021 هجری قمری روی یک تپه طبیعی در منطقهای که قبلا خرگوران نام داشته، ساخته شده است. شاه عباس اول دستور ساخت این باغ را در شهر مادری خود یعنی بهشهر داده تا در فصل گرما و تابستان جایی برای استراحت و تفریح داشته باشد. حالا این روزها باغ عباس آباد با وسعت 600 هکتار، مهمترین و بزرگترین باغ غیرکویری ایران به حساب میآید که در میان سرسبزی و دریاچه آن میتوانید ساعتها قدم بزنید و کیف کنید.
جذابترین ویژگی معماری در مجموعه تاریخی عباس آباد این است که به صورت کاملا قرینه ساخته شده و معماران برای ساخت بناهای این باغ از لولههای سفالی، سفال و ساروج (نوعی ملات سنتی و ضدآب) استفاده کردهاند تا آن را به شکل پلکانی بسازند. یکی از مهمترین بناهای مجموعه تاریخی باغ عباس آباد بنای چهار طاقی آجری است که درست مثل یک جزیره کوچک در وسط دریاچه باغ خودنمایی میکند. با اینکه بنای چهار طاقی آجری است اما جالب است که اطراف آن هیچ پله آجری را نمیبینید. جذابیت و زیبایی باغ عباس آباد در این است که بناهای تاریخی آن در دل طبیعت سرسبز و دریاچهاش جا گرفته است. با قدمزدن در این باغ، بادی ملایم و خوش از میان درختان جنگلی به سر و صورتتان میخورد، چشمانتان به بنای آجری و سفالی تاریخی در وسط دریاچه خیره میشود و قلبتان با شنیدن صدای آب دریاچه، آرام میگیرد.
دریاچه عباس آباد یکی از شگفتانگیزترین و زیباترین جاهای دیدنی بهشهر در مجموعه باغ عباس آباد است که شما میتوانید تاریخ چند صد سال پیش ایران را در میان بنای آجریش پیدا کنید. این دریاچه خوشآبوهوا و باصفا وسعتی به اندازه 10 هکتار و عمقی در حد 10 متر را دارد. زمان آبگیری، چیزی جز سقف و تعدادی درختچه و گیاه از دریاچه عباس آباد بهشهر را نمیبینید چون این دریاچه با ارتفاع 18 متر زیر آب میرود.
در زمانهای قدیم دو چشمه به نامهای قوریچشمه و چشمه بالادست و همچنین آبهای ذوبشده حاصل از برفهای زمستانی، آب دریاچه عباس آباد در مجموعه باغ عباس آباد را تامین میکردند و این آب از راه لولههای سفالی به دریاچه میرسیده است. آب دریاچه در زمان قدیم از این نظر مهم بوده که آن را برای آبیاری شالیزارها و آب مورد نیاز اهالی روستا استفاده میکردند. شواهد اینطور نشان میدهد که در قدیم دریاچه عباس آباد با جلوگیری از فشار آب از خرابشدن سد جلوگیری کرده و نقش مقاومکردن سد را به عهده داشته است. بعد از مدتی این دریاچه علاوه بر کاربرد فنی برای سد به عنوان مکان تفریحی هم کاربرد پیدا میکند.
این باغ در تمامی فصول سال دسترسی به آن آسان و زیبایی خاص خود را دارد.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.