قلعه کنگلو
بنایی باستانی در ارتفاعات سوادکوه در دستهبندی کوهقلعه کنگلو در نزدیکی روستایی با همین نام قرار دارد که از توابع شهرستان سوادکوه محسوب میشود. فاصله این قلعه از شهر پل سفید استان مازندران 39 کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریا 1811 متر است. از این قلعه یک باروی بزرگ بهجامانده که در نمای خارجی آن قرار دارد و 2 دیوار به این بارو متصل میشوند که به دلیل هماهنگی با شیب تپهای که قلعه روی آن قرار دارد، بهصورت مورب و با شیب رو به پایین ساخته شدهاند. معماری نمای خارجی این قلعه باعث شده تا از روبرو شبیه به عقابی باشد که بالهای خود را کاملاً باز کرده و به همین دلیل به آن عقاب مازندران هم میگویند. در ساخت قلعه کنگلو سنگ لاشه، ملات، آهک و سنگریزه به کار رفته و آن را در 3 طبقه ساخته بودند که به مرور زمان طبقات بالایی تخریب شده و در حال حاضر فقط بخشهایی از طبقه اول آن باقی مانده است.
آب و هوای قلعه کنگلو مثل بسیاری از شهرها و روستاهای سوادکوه است و به دلیل قرار داشتن در ارتفاع، سردتر هم هست. بهصورت کلی آب و هوای قلعه کنگلو از اواسط بهار تا اواخر تابستان خنک و دلپذیر است و وقتی که هوا در بیشتر مناطق ایران رو به خنکی میرود، آب و هوای این قلعه سرد و سردتر میشود، به نحوی که تعداد روزهای برفی و بارانی این قلعه و روستای نزدیک آن از بیشتر نقاط کشور بیشتر است.
راحتترین وسیله برای رسیدن به قلعه کنگلو، خودروی شخصی است. به جز اهالی شمال شرق ایران، بقیه باید خودشان را به جاده فیروزکوه-ساری برسانند. بعد از رسیدن به روستای کنگلو، باید مابقی مسیر را که حدود 400 متر با شیب ملایم و 100 متر با شیب تند است، پیاده طی کنید. بهتر است که برای پیمودن این مسیر به وسایل کوهنوردی مجهز باشید. مسیر دسترسی به قلعه کنگلو برای اهالی شمال شرق برعکس همین مسیر است و باید بعد از قائمشهر جاده فیروزکوه را در پیش بگیرند.
با توجه به صعبالعبور بودن جاده فرعی خطیرکوه و مسیر دسترسی به روستای کنگلو و اجباری بودن کوهنوردی برای رسیدن به این قلعه، بهتر است فصول گرمتر سال را برای بازدید از قلعه کنگلو انتخاب کنید و از اواسط بهار تا اواخر تابستان به این منطقه بروید.البته اگر کوهنورد حرفهای هستید، تیم کوهنوردی و تجهیزات کافی دارید، میتوانید این قلعه را در فصول برفی و بارانی هم ببینید که لذت خاص خودش را دارد.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.