قله کمال
بام استان آذربایجان شرقی در دستهبندی کوهقله کمال (قوچگلی داغی) با ارتفاع 3707 متر، بلندترین قله رشته کوه سهند و مرتفعترین نقطه استان آذربایجان شرقی محسوب میشود و در محدوده شهرستان بستان آباد قرار دارد. روستای مشهور ليقوان و در جنوب روستای ثمر خزان قرار گرفته است. دامنههای شمالی قوچ گلی با شيب ملايم به وسيله كوههای يانوق داغ (كوه سوخته) به جلگه تبريز منتهی ميگردد. در جبهه شمالی سهند كوههای بويوك داغ، ليقوان داغ، بركت داغی، دميرچی داغ، زری داغ، الوان داغ، موتال داغ و قوچ گلی داغ واقع شده كه مشرف به جلگه تبريز و بستان آباد میباشند. کوههای کمال، جام، سهند، سلطان، دمیرلی، آغ داغ، موتال داغی، شیر داغی، حرم داغی، گیرو داغی، آتاشان و درویش از مهمترین قلل رشتهکوه سهند محسوب میشوند.
این منطقه از نظر پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنی محسوب میشود. شاید جالب باشد که بدانید کشت گندم و جو و هندوانه و نخود از جمله کارهایی است که دائما به صورت دیمی در این منطقه انجام میشود. همچنین تمام نقاط این کوهستان را چمنزارها پوشاندهاند. در فصلهای بهار و تابستان نیز تنوع بسیاری از گیاهان کوهستانی ایران همچون گلهای وحشی فوقالعاده زیبایی در این منطقه میرویند. همچنین درباره پوشش جانوری منطقه نیز باید گفت کل و بز، قوچ و میش وحشی و خرگوش از جمله حیواناتی هستند که در این ارتفاعات زندگی میکنند.
برای صعود به قله کمال یا قوچ گلی داغی مسیرهای صعود متعددی وجود دارد. برخی از این مسیرها میان کوهنوردان متداول هستند و اکثر باشگاههای کوهنوردی ترجیح میدهند از این مسیرها استفاده نمایند. برخی دیگر از مسیرها نیز کم تردد هستند و بیشتر محلیها از آنها استفاده میکنند. بنابراین اگر تصمیم گرفتید از این مسیرها استفاده نمایید، حتما از یک راهنمای محلی کمک بگیرید. یکی از مسیرهای پرتردد صعود به قله قوچ گلی (کمال داغی) از طریق روستای ثمر خزان انجام میپذیرد. بهترین زمان صعود به قله کمال از خرداد تا مرداد ماه میباشد و مدت اجرای آن از تبریز یکروزه و به صورت فشرده و اگر چنانچه یک و نیم روز در نظر گرفته شود بهتر خواهد بود. به طور کلی برای صعود به این قله حدود هفت ساعت زمان نیاز است که البته این زمان بسته به گروه و توانایی اعضای آن ممکن است کمی تغییر کند. توجه داشته باشید که این منطقه سردسیر است و به همین دلیل در ارتفاعات آن یخچالهای فراوانی وجود دارد. صعود به قله کمال نه کاملا فنی است و نه غیر فنی. به عبارت دیگر درجه سختی صعود به قله کمال در این مسیر متوسط است.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.