_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
سطح توانایی: مبتدی

روستای اورامان

سرزمین پیر شالیار در دسته‌بندی جاذبه

اورامان روستایی در بخش اورامان شهرستان سروآباد در استان کردستان است که از غرب به عراق، از شمال به کردستان و از جنوب به جوانرود محدود می‌شود و جاده‌ای به طول 75 کیلومتر آن را به مریوان وصل می‌کند. این منطقه بخشی است که بین ایران و عراق مشترک است. اورامان را اورامان تخت یا هورامان تخت یا هه‌ورامان هم می‌گویند. هه‌ورامان به معنای جایگاه خورشید است. نام «اورامان» از دو بخش آور (آتش) و مان (مکان، سرزمین) ساخته شده و به معنی سرزمین آتش است. همچنین گفته شده اورامان نام یکی از سرزمین های دینی زرتشت است و به خاطر گرایش مردم این منطقه به این دین در گذشته به این نام خوانده شده است.

 

معماری پلکانی اورامان تخت و خانه‌های دیدنی آن، روستا را به‌شکل هرم‌گونه درآورده است که در راس این هرم قلعه‌ای باستانی قرار دارد. معماری پلکانی این خانه‌ها باعث شده است تا به روستای هزار ماسوله مشهور شود و به شکلی است که حیاط هر خانه پشت‌بام خانه‌ای دیگر است. معماری اورامانات و سرسبزی این منطقه کوهستانی رویایی، گویی پله‌هایی به‌سمت بهشت را تصویر می‌کند. سکونتگاهی با بیش از 3000 سال قدمت است و خانه هایی سالم از 900 سال پیش تاکنون دارد.

 

مراسم پیر شالیار که هر سال در روستای اورامان تخت برگزار می‌شود، از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی و مذهبی منطقه است که ریشه در اعتقادات و تاریخ مردم این منطقه دارد. آرامگاه پیر شالیار یکی از مهم‌ترین و مقدس‌ترین مکان‌های مذهبی در منطقه اورامانات و روستای اورامان است که به شخصیت عارف و اسطوره‌ای کردستان پیر شالیار نسبت داده می‌شود. این آرامگاه بین کوه‌های تخت‌ثانی، پیر رستم، مله اسب و کوسالان و در روستای اورامان تخت قرار دارد. سالانه جمعیت زیادی از زائران و گردشگران برای ادای احترام به این شخصیت معنوی بزرگ به روستای اورامان سفر می‌کنند.

 

برای بازدید از روستای اورامان هزینه‌ای دریافت نمی‌شود و 24 ساعته می‌توان از این روستا بازدید نمود. اگر از سنندج یا مریوان حرکت کنید می‌توانید یک روزه از اورامان تخت بازدید کنید. نحوه دسترسی به این روستا نیز باید از مریوان حدود نیم ساعت به سمت سنندج برانید به سه راهی معروف حزب الله خواهید رسید. از اینجا باید به سمت روستای اورامان تخت بپیچید. جاده اورامان در دامنه کوه‌های زیبا ایجاد شده است. بهترین فصل سفر به اورامان تخت، بهار و به ویژه اردیبهشت ماه است.

- کوهنوردی

باتوجه به کوهستانی‌بودن این منطقه فضاهای متفاوت و بسیاری برای کوهنوردی وجود دارد.

- دوچرخه‌سواری

وجود مسیرهای هموار در این روستا فضاهایی مناسب برای دوچرخه سواری فراهم آورده است.

- پیاده‌روی

مناسب پیاده‌روی برای تمام سنین می‌باشد.

مشخصات

معرفی موقعیت و مشخصات روستای اورامان
موقعیت: کردستان، سروآباد، اورامانات
مختصات: 35.25236913، 46.26205413
ارتفاع نسبت به دریا: 1430 متر
زمین چهر: کوهستانی، کوه
نوع جانوران منطقه: حضور جانوران شکارچی، حضور جانوران گیاه‌خوار
شیوه تردد: خودرو شخصی، مینی‌بوس، اتوبوس

موقعیت جغرافیایی

جاذبه‌های گردشگری مرتبط

جاذبه‌هایی که در دسته‌بندی جاذبه قرار دارند

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران و همسفران ما :)

تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

avatar

متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!