_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
سطح توانایی: مبتدی

جزیره هندورابی

نگین پنهان خلیج فارس در دسته‌بندی جزیره

جزیره هِندُرابی یکی از جزایر ایرانی خلیج‌فارس است. این جزیره از توابع بخش کیش شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است. این جزیره سرزمینی هموار و تقریباً بدون عوارض طبیعی است. هندورابی در حد فاصل بین جزیره کیش و جزیره لاوان قرار گرفته و حدود 23 کیلومترمربع مساحت دارد. فاصله هندرابی تا بندر چیرویه 9 کیلومتر، تا جزیره کیش 28 کیلومتر، تا بندر لنگه 133 کیلومتر است. درباره وجه تسمیه هندورابی در اسناد قدیمی اینطور آمده که از آن با عنوان ابرون یاد شده. هلندی‌ها هم در سال 1645 نام این جزیره را هورن گذاشته‌اند. براساس یک افسانه محلی هم هند و رابی اسم یک زوج عاشق بوده که به این جزیره می‌آیند و باهم زندگی می‌کنند.

 

تنوع جانوری در این جزیره متنوع است. سواحل شمالی پر از مرجان‌اند. شاهین و باز هم در این منطقه دیده می‌شود، اما تنوع ماهی‌ها و آبزیان بیشتر است. جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان از جمله این ماهیان هستند که کوچک و رنگارنگند.

 

در سایت‌های شمالی و جنوبی جزیره شما می‌توانید جت اسکی، غواصی و بنانا سواری کنید. قسمت‌های شمالی این جزیره کم عمق‌تر از جاهای دیگر است. عمق این نقطه بین 5 تا 8 متر است، در حالی که سواحل شرقی و جنوبی بین 8 تا 18 متر عمق دارند. پس بهتر است سواحل شمالی را برای غواصی و شنا انتخاب کنید. در سواحل شرقی البته شانس دیدن ستاره ماهی‌های زیادی را دارید. آنهایی که قصد کمپ کردن دارند بیشتر سواحل جنوبی را انتخاب می‌کنند. موتورسواری دور جزیره با موتورهای 4چرخ در پیست موتورسواری و همچنین سافاری از تفریحات این جزیره است. در کل از جاذبه‌های گردشگری هندورابی می‌توانیم به سواحل بکر، غارهای ساحلی، مسجد جامع، بافت محلی و روستایی هندورابی، آب‌انبار و قبرستان هندورابی اشاره کنیم.

 

عمده جمعیت این جزیره عرب‌تبار بوده و به عربی و فارسی گفتگو می‌کنند. فعالیت اقتصادی اکثر اهالی در جزیره، صید و غواصی است. در جزیره هندرابی روستایی است به نام روستای هندرابی هست که در نزدیکی این روستا آثار خرابه‌های قریه‌ای به نام الدورات دیده می‌شود. همچنین در یک کیلومتری جنوب‌ غربی این روستا آثار قریه دیگری نیز وجود دارد که به‌نام الصراة معروف است، در این خرابه‌ها آثار گوناگونی از دوران بسیار دور یافت شده است. منابع تأمین آب در جزیره بسیار محدود و کم است و آب مصرفی آن از طریق یک دستگاه آب شیرین‌کن تأمین می‌شود. در جزیره هیچ‌گونه فروشگاه موادغذایی یا میوه‌فروشی یا حتی نانوایی موجود نمی‌باشد و کلیه مایحتاج روزانه افراد ساکن در این جزیره از بندرهای روستایی نزدیک به هندورابی یا جزیره‌های کیش و لاوان تهیه می‌گردد.

 

یکی از جاذبه‌های این جزیره تماشای تخم گذاری لاک‌پشت‌ها از نیمه اسفند تا نیمه خرداد است. اگرچه بهترین فصل سفر به این جزیره را آذر تا فروردین می‌دانند. در بقیه مواقع سال هم از کیش تورهای یک روزه به مقصد این جزیره دایر است ولی به خاطر شرجی‌بودن و دمای بالای هوا در تابستان، کمتر کسی به این منطقه سفر می‌کند. بر طبق مصوبه سازمان محیط زیست با توجه به موقعیت مهم و حساس جزیره هندورابی در زادآوری لاکپشت‌های پوزه عقابی که در معرض خطر انقراض جهانی قرار دارند، هرگونه کمپینگ و چادرزدن در جزیره در تمام طول سال تنها محدود به ساحل شرقی جزیره که برای این کار مشخص شده‌است، می‌باشد و همچنین هرگونه ورود در تمام طول شبانه روز به کلیه ساحل‌های ماسه‌ایی جزیره در فصل تخم‌گذاری لاکپشت‌های پوزه عقابی یعنی از پانزدهم بهمن تا پانزدهم مرداد به مدت شش ماه کاملاً ممنوع می‌باشد.

 

 

- ماهیگیری

تجهیزات لازم ماهیگیری به‌همراه داشته باشید.

- پیاده‌روی

مسیرهای مناسب و همواری برای پیاده‌‌روی وجود دارد.

- شنا

فضاهای مناسبی در این جزیره برای شنا و غواصی وجود دارد.

- قایقرانی

این جزیره سواحل متعدد و مناسب برای قایقرانی دارد.

مشخصات

معرفی موقعیت و مشخصات جزیره هندورابی
موقعیت: هرمزگان، بندرلنگه
مختصات: 26.67482698، 53.63041185
زمین چهر: ساحلی،
نوع جانوران منطقه: حضور جانوران گیاه‌خوار
شیوه تردد: قایق

موقعیت جغرافیایی

جاذبه‌های گردشگری هرمزگان

جاذبه‌هایی که در این اطراف هستند

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران و همسفران ما :)

تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

avatar

متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!