_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
سطح توانایی: مبتدی

تالاب امیرکلایه

تالاب لاله‌های مردابی در دسته‌بندی تالاب‌

تالاب‌ امیرکلایه از نقاط دیدنی کمتر شناخته‌شده استان گیلان است؛ تالابی با آب شیرین که تنها یک کیلومتر تا دریا فاصله دارد. تالاب امیرکلایه یا «تالاب شیخ علی کل» یا «شاله کل» در زبان محلی گیلکی، از جاهای دیدنی استان گیلان و یکی از تالاب‌های دیدنی و زیبای این منطقه است که در دهستان «شیر جوپشت» بخش رودبنه در شمال شهرستان لاهیجان قرار دارد. این تالاب، وسعتی حدود 1,230 هکتار دارد. عمق متوسط آب آن، در مناطقی غیر از نیزارها از 5٫1 تا 5٫3 متر متفاوت است و حداکثر عمق در مناطقی از قسمت جنوبی تالاب به 3٫2 متر می‌رسد؛ ولی قسمت عمده‌ای از این تالاب با عمق 1٫8 متر است. طول تالاب امیر کلایه از جهت شمال به جنوب 5٫4 کیلومتر و عرض متوسط آن حدود 73٫2 کیلومتر است.

 

تالاب امیرکلایه متشکل از دو قسمت مجزا است: قسمت شرقی، یک اکوسیستم آبی با رویه آزاد و پهناور است که در گویش محلی به آن بخش «سل حسن‌علی‌ده» می‌گویند. و قسمت غربی، منطقه‌ای وسیع و پوشیده از نیزار و درخت است که در گویش محلی به آن «شال کول» یا (شیخ علی کول) می‌گویند. این تالاب همانند دیگر تالاب‌های ایران زیستگاه گونه‌های گیاهی و جانوری بسیاری است. نی، بیشترین پوشش گیاهی منطقه را تشکیل می‌دهد. «پسته دریایی» یا در زبان محلی «ثعله باقلی» از مشهورترین گیاهان تالاب به‌شمار می‌آید که محصول آن لاله مردابی است. این گیاه که دارای کلاهک و دانه‌های سبز رنگ است خاصیت دارویی و درمانی زیادی دارد و در طب سنتی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ ضمن اینکه به‌دلیل خاص بودن شکل و خاصیت درمانی‌اش، این گیاه مورد توجه گردشگران نیز قرار می‌گیرد. آبزیان موجود در تالاب امیر کلایه شامل ماهی‌های کپور، سیم پرک، کلمه انول (کورا)، حوض وحشی، سرخ باله، لای ماهی، رفتگر ماهی خاردار، سوزن ماهی، اردک ماهی، ماهی ریز نقره‌ای، اسبله، سوف حاجی طرخان، گاو ماهی مرمری، نه خاره و گامبوزیا هستند. لازم به توضیح است، تالاب امیر کلایه یکی از مهم‌ترین ذخیره‌گاه‌های لای ماهی است که در نوع خود ماهی بی‌نظیری است.

 

برای رفتن به استان گیلان همیشه و هر زمان مناسب است؛ سفر و بازدید از تالاب امیر کلایه نیز از این موضوع جدا نیست؛ زیرا شما در هر فصلی از سال در بازدید از این جاذبه بین‌المللی، شاهد گونه‌های مختلف گیاهی و پرندگان آن فصل خواهید بود. بهترین زمان سفر به تالاب امیر کلایه برای تفریح و پیک نیک، اواسط بهار تا اواسط تابستان و فصل پاییز است؛ ولی اگر برای تماشای گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری و پرنده‌نگری پرندگان مهاجر به این تالاب می‌روید، بهترین فصل زمستان است. در این زمان قطعا بیننده از مشاهده پرنده‌هایی مانند غاز وحشی، اردک، قو، چنگر، خوتکا، پلیکان، گیلار و فلامینگو لذت خواهد برد.

- قایقرانی

این تالاب مناسب برای قایقرانی می‌باشد.

- ماهیگیری

در بخش‌هایی از این تالاب امکان ماهیگیری وجود دارد.

مشخصات

معرفی موقعیت و مشخصات تالاب امیرکلایه
موقعیت: گیلان، لنگرود، دهستان شیرجوپشت
مختصات: 37.34147525، 50.19214602
زمین چهر: ساحلی،
نوع پوشش گیاهی منطقه: علفزارهای معتدل
نوع جانوران منطقه: حضور جانوران شکارچی، حضور حشرات حساسیت‌زا، حضور جانوران گیاه‌خوار
شیوه تردد: خودرو شخصی، پیاده‌روی
زبان‌های بومی: گیلک

موقعیت جغرافیایی

جاذبه‌های گردشگری لنگرود

جاذبه‌هایی که در این اطراف هستند

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران و همسفران ما :)

تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

avatar

متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!