منطقه حفاظتشده بیجار
مأمنی برای گونههای نادر و بومی در دستهبندی جنگلمنطقه حفاظتشده بیجار در شهرستان بیجار، استان کردستان واقع شدهاست که طی مصوبه شماره 276 شورای عالی محیط زیست مورخ 1385/1/19 با وسعت 31٬769 هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوستهاست.
منطقه حفاظتشده بیجار زیستگاه بسیاری از وحوش بوده و از پوشش گیاهی مناسبی برخوردار است. تقریباً نیمی از منطقه را اراضی با شیب کمتر از 12٪ تشکیل میدهند و بقیه منطقه اغلب به صورت تپه ماهوری میباشد. ارتفاع حداقل و حداکثر منطقه به ترتیب 1533 و 2187 متر میباشد. پوشش گياهي منطقه حفاظت شده بيجار از نوع تيپ مرتعي است همچنين در اين منطقه به صورت پراكنده پوششهاي درختچهاي نظير بادام، آلوچه وحشي، دافنه و سراسوس نيز مشاهده ميگردد. در حال حاضر 137 گونه گیاهی در منطقه حفاظت شده بیجار شناسایی شدهاست. گونه گیاهی پرانگوس یا به زبان محلی جاشیر از گونههای گیاهی تازه شناسایی شده منطقه حفاظت شده بیجار است.
در این منطقه رودخانهها و چشمههای بسیاری نیز وجود دارد. رودخانه قزل اوزن، از پرآبترین رودخانههای استان کردستان در این منطقه جاری است. رودخانه قمچقا نیز همانند قزل اوزن از رودخانههای پرآب طبیعت این محدوده محسوب میشود. چشمه حاج زاغه سی، کله شیر، سید شهاب و قره بلاغ از مهمترین چشمههای آن هستند که در فصل تابستان و پاییز برای حیات وحش این منطقه اهمیت حیاتی دارند. همچنین بیش از 30 گونه پستاندار، 140 گونه پرنده و 20 گونه خزنده در این منطقه شناسایی شدهاند. بارزترين گونه جانوری منطقه قوچ و ميش ارمني است كه جمعيت قابل ملاحظهاي از آنها در این منطقه زندگی میکنند و از ديگر گونههاي شاخص منطقه میتوان به گراز، گرگ، روباه، كفتار و ... اشاره نمود.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.