تالاب حسنلو
تالابی بینالمللی در آذربایجان غربی در دستهبندی تالابتالاب حسنلو که با نام دریاچه سد حسنلو نیز شناخته میشود، در غرب جاده مهاباد به ارومیه و در حدود 20 کیلومتری شرق نقده واقع شده است. مساحت این تالاب حدود 1100 هکتار است و شامل دریاچهای کم عمق با آب لب شور فصلی است که از آب باران، چشمهها و جویبارها تغذیه میشود.
در چند سال اخیر، سد احداثی بر روی آب خروجی تالاب باعث شده است که آب آن شیرینتر و عمیقتر شود. این تغییرات موجب تبدیل تالاب به یک مخزن آب و ایجاد یک اکوسیستم جدید دریاچهای شده است. در حال حاضر، این تالاب به دریاچه پشت سد تبدیل گشته و به عنوان یک منطقه زیستمحیطی حائز اهمیت به شمار میرود. از قسمت شمکالی تا جنوب غربی تالاب بینالمللی حسنلو پوشش گیاهی انبوهی وجود دارد که از جاذبههای گردشگری این تالاب نیز محسوب میشود. از این گونههای گیاهی میتوان به جگن، نی، شور، سالیکورنیا اشاره کرد که چند مورد از 56 گونه گیاهی شورپسند و آبی این تالاب هستند.
آب تالاب حسنلو در کشاورزی استفاده میشود و مراتع اطراف آن برای دامداری مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. در سال 1354، تالاب حسنلو به همراه تالابهای یادگارلو و درگه سنگی به عنوان تالاب بینالمللی ثبت شده و قوانین شکار و صید در آن اعمال میشود. این تالاب تحت حفاظت سازمان آب منطقهای استان است و در فصول مختلف سال، پذیرای انواع پرندگان است که به چشمانداز زیبای آن افزوده میشود. غار خاکستری، انواع حواصیل از جمله حواصیل ارغوانی و خاکستری و زرد، اردک سر حنایی، اردک سفید، مرغ ماهیخوار، اردک بلوطی، فلامینگو، اردک مرمری، خروس کولی، پلیکان، پرستوی دریایی، بوتیمار و... از پرندگانی هستند که به صورت دائم یا فصلی در این تالاب بینالمللی زندگی میکنند.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.