روستای اشکورات
سرزمین عجایب گیلان در دستهبندی جاذبهییلاق اشکورات گیلان از جاذبههای گردشگری رودسر محسوب میشود و با وجود عجایب هفتگانه، چشمهسارها، دریاچههای طبیعی، چشمههای آب معدنی، رودخانههای زلال، باغهای گردو و فندق، مزارع گندم و جو و غارهای فراوان و همین طور هوای مطبوع و پاک، مقصدی بینظیر بهخصوص در روزهای گرم سال است. اشکورات که به سرزمین عجایب گیلان شهرت دارد، با بهرهمندی از طبیعتی منحصربهفرد و آثار باستانی و تاریخی، هر سال، گردشگران بسیاری را بهسمت خود میکشاند. بر اساس یافتههای کاوشگران و شواهد بهدست آمده از مناطق مختلف و قلعههای بهجا مانده در اشکور، قدمت این منطقه را به 3000 سال قبل و عصر آهن تا دوره ساسانی نسبت میدهند؛ در حالی که برخی میگویند اشکور در دوران اسلامی تاسیس شده است. حاکمان آل بویه و آل زیار در اشکور حکومت میکردند و جالب است بدانید که روستایی به نام «بویه» در دهستان سمام، بخش رانکوه در شهرستان املش قرار دارد. در سال 1391 هجری شمسی، گورستانی در محدوده اشکور کشف شد که در آن علاوه بر بقایای انسانها، اشیای مفرغی رزمی، تزیینی و همچنین سفالهای خاکستری بهدست آمد؛ کارشناسان قدمت بقایای به جامانده از انسانها و اشیای همراه آنها را حدود 3000 سال اعلام کردند.
کوه سنگی عروس و داماد، یکی از عجایب هفتگانه منطقه اشکورات است که در روستای زیاز در دهستان اشکور سفلی قرار دارد. این روستا با روستاهای آغربن کندسر، گرمابدشت، دیورود و سجیران همسایه است. در شمال منطقه سی پل، یک کوه سنگی با شیب تند قرار دارد که در بالاترین نقطه آن دو مجسمه سنگی بهشکل عروس و داماد دیده میشود. این دو سنگ به شکلی در کنار هم قرار گرفتهاند که به چشم بیینده، یک عروس و داماد در کنار هم ایستاده میآیند. دریاچه صمدآباد، یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری منطقه اشکورات است که در روستای صمدآباد در دهستان شوئیل قرار دارد. منطقه اشکور بهدلیل بارش برف و باران فراوان و سرمای طولانیمدت، دارای رودخانههایی است که از ارتفاعات جریان پیدا میکنند و در نهایت به پلرود میرسند.
منطقه اشکورات یا اشکور دارای باغهای فندق و گردو و زمینهای مزروعی گندم، جو، عدس، لوبیا، سیبزمینی، سبزیجات، صیفیجات، بامیه، کدو حلوایی، ذرت، زعفران، سیر و پیاز است. حدود 50 نوع گیاه دارویی نیز در این محدوده میرویند که در میان آنها میتوان به گل گاو زبان، باباآدم، بنفشه، قارچ خوراکی، گزنه، گلپر، کنگر، گون و همیشه بهار اشاره کرد. در جنگلهای اشکورات پستانداران مختلفی مانند خرس قهوهای، پلنگ، گراز، شغال، روباه، و خرگوش زندگی میکنند. بهترین زمان سفر به ییلاق اشکورات رودسر، فصل بهار و تابستان است؛ البته برخی گردشگران ترجیح میدهند در فصل مبهوتکننده و رنگارنگ پاییز به اشکورات بروند تا شاهد طنازی طبیعت باشند. برخی نیز فصل سرد زمستان را برای رفتن به این منطقه انتخاب میکنند تا از مناظر برفی و سفیدپوش اشکورات لذت ببرند. به خاطر داشته باشید که در فصل زمستان، برای سفر به منطقه اشکورات باید تجهیزاتی مثل زنجیر چرخ، چادر و وسایل گرمکننده را بههمراه داشته باشید.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.