_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
سطح توانایی: خانوادگی

دشت لار

جذابیتی به پهنای دامنه دماوند در دسته‌بندی دشت

دشت لار یکی از جاهای دیدنی آمل است. این دشت در شرقی‌ترین قسمت‌های شمیرانات تهران، در مرز مازندران و تهران و در دامنه قله دماوند جای گرفته است. از نظر تقسیمات کشوری، بخش شمالی و شمال شرقی دشت لار در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران و بخش جنوبی و جنوب غربی آن در لواسانات شهرستان شمیران در استان تهران واقع شده است. دشت لار از شمال به کوه‌های شهرستان نور مازندران، از شرق و شمال شرقی به کوه دماوند، از جنوب شرق به ایرا، شهرستان دماوند و پلور مازندران، از جنوب به روستای افجه، امامه، لواسان بزرگ و از غرب به خاتون بارگاه و گرمابدر منتهی می‌شود.

 

دشت لار به‌دلیل قرار گرفتن در کوهپایه قله دماوند منطقه‌ای ییلاقی و خوش آب‌ و هوا است که در فصل‌های گرم سال با داشتن هوای دلپذیر و مطبوع، مقصدی عالی برای سفر و لذت بردن از زیبایی‌های آن است و برخی از زیباترین مسیرهای طبیعت گردی ایران را پیش روی شما می‌گذارد. در ایام سال خنکای هوای دشت لار میزبان گردشگران و مسافران بسیاری می‌شود.

 

یکی از دیدنی‌های دشت لار که موجب شهرت آن نیز شده است؛ گل‌های دلربای شقایق قرمز است. در فصل بهار این دشت مالامال از شقایق‌های قرمز پوشیده می‌شود و گویی لار، حریری نرم و نازک از شقایق بر تن کرده است. به همین دلیل، این دشت سرسبز و باصفا به دشت شقایق‌های وحشی معروف شده است. پس اگر دوست دارید لار را غرق در زیبایی ببیند فصل بهار به این مکان رویایی و دلفریب سفر کنید.

 

در دشت لار کوه‌ها و ارتفاعات متعددی خودنمایی و همچون نگهبانی از آن محافظت می‌کنند. این قلل فرصت مناسبی برای کوه‌نوردان و علاقه‌مندان به کوهنوردی است. دیو آسیاب، یخ کمر، گل زرد، پهنک، زرشکی، کمردشت، نمک کوسر، سیاه چال، آرو برارو، اسب کلک، کافر راه و کبود کوه‌های این دشت چشم‌نواز را تشکیل می‌دهند. در جنوب این دشت قلل مهرچال، آتشکده، ریزان، سیاه چال و ماز و در جبهه شمال شرقی آن کوه‌های خنسک و شادکوه دیده می‌شوند. از دل کوه‌های دشت لار، رودهایی با آب زلال و گوارا در لار جاری می‌شوند و این دشت را آبیاری و سیراب می‌کنند. لار، دیو آسیاب، سفید آب، ورارود، الرم، چهل بره، آب امام پهنک و آب سیاه چال از رودهای این شدت هستند. رود لار معروف‌ترین این رودها به شمار می‌رود که سد لار روی آن احداث شده است.

 

دریاچه و سد لار یکی از دیدنی‌های دشت پهناور و وسیع لار هستند. البته این سد جزو پارک ملی لار محسوب نمی‌شود و از جاهای دیدنی استان مازندران به شمار می‌آید. سد لار در سال 1361 تاسیس شده است که بخشی از آب رود لار را برای مصارف آشامیدنی و کشاورزی به تهران منتقل می‌کند و باقی آن در منطقه پلور به رود هراز می‌پیوندد. از آب این سد همچنین برای تولید انرژی برق استفاده می‌شود. بسیاری از مسافران و گردشگران تعطیلات خود را در کنار طبیعت زیبای دشت لار و دریاچه سد آن می‌گذرانند و به تفریح و گردش می‌پردازند. ماهی‌گیری، قایق‌رانی و طبیعت‏‌گردی از جمله تفریحات مفرحی است که می‌توانید در این دریاچه انجام دهید. دوچرخه‌سواری نیز طرفداران خود را دارد؛ به‌خصوص که حس رکاب‌زدن در بهترین مسیرهای دوچرخه سواری ایران را برایتان تداعی می‌کند.

 

جالب است بدانید که اولین مسابقه ماهیگیری بعد از انقلاب اسلامی در سال 1379 در دریاچه سد لار برگزار شد و از سال 1373 همه ساله این‌گونه مسابقات برگزار می‌شود. فصل مجاز صید ماهی در دریاچه لار از اول خرداد شروع می‌شود و تا شهریور ادامه دارد. علاقه‌مندان برای پرداختن به این تفریح باید پروانه ویژه صید روزانه را از واحدهای محیط‌زیست قوشخانه، پلور و دلیچای دریافت کنند.

- پیاده‌روی

مکانی مناسب برای پیاده‌روی در دل طبیعت همراه با چشم ‌اندازی دلربا می‌باشد.

- قایقرانی

بعد از تاسیس سد لار آب جمع شده در پشت سد فضایی مناسب برای قایقرانی و ورزش‌هایی از زیرمجموعه قایقرانی مثل پدل و کایاک می‌باشد.

- دوچرخه‌سواری

فضا و مسیری مناسب دوچرخه‌سواری دارد.

مشخصات

معرفی موقعیت و مشخصات دشت لار
موقعیت: مازندران، آمل، لاریجان
مختصات: 35.89557229، 51.95123891
ارتفاع نسبت به دریا: 3000 متر
زمین چهر: کوهستانی، کوه
نوع جانوران منطقه: حضور جانوران شکارچی، حضور جانوران گیاه‌خوار
شیوه تردد: خودرو شخصی، اتوبوس
زبان‌های بومی: طبری

موقعیت جغرافیایی

جاذبه‌های گردشگری مرتبط

جاذبه‌هایی که در دسته‌بندی دشت قرار دارند

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران و همسفران ما :)

تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

avatar

متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!