دریاچه بختگان
ترسناکترین دریاچه ایران در دستهبندی دریا و دریاچهدریاچه بَختِگان، دومین دریاچه بزرگ ایران بعد از دریاچه ارومیه و بزرگترین دریاچه مرکزی ایران میباشد و به طول 120 کیلومتر در شهرستانهای نی ریز، استهبان، بختگان و خرامه و ارسنجان در استان فارس است. این دریاچه زیستگاه زمستانه پرندگانی است که از روسیه و دشتهای سیبری به ایران مهاجرت میکنند. در سالهای پرباران فلامینگوها، درناها، کبوترهای دریایی، اردکها، اردکها و غازها در این منطقه فرود میآیند و زمستان میگذرانند.
منشا اصلی آب این دریاچه رودخانه کر و رودخانه سیوند میباشند. رودخانه سیوند در نزدیکی شهر مرودشت و در محلی بنام پل خان به رودخانه کر میپیوندد و پس از عبور از دشت کربال به دریاچه میرسد علاوه بر این وجود چشمههای متعدد در اطراف دریاچه و همچنین سیلاب فصلی تأمین کننده آب دریاچه هستند اما متأسفانه در سالهای اخیر به دلیل تغییرات طبیعی و انسانی رودخانه کر خشک گردیده که به دنبال آن نیز خشک شدن دریاچه را موجب شدهاست. به نظر کارشناسان، وجود سه سد درودزن، سیوند و ملاصدرا در بالادست دریاچه بختگان بر روی رودخانههای کُر و سیوند که منبع اصلی تأمین آب این دریاچه است، موجب خشک شدن این حوضه آبی شدهاست.
با خشک شدن دریاچهٔ بختگان، پرندگان مهاجر و کوچکننده هم دیگر به سوی بختگان نیامده؛ که البته برخی از آنان دریاچهٔ پشت سد سیوند را برای زندگی برگزیدهاند. بهترین زمان سفر به این دریاچه اواسط زمستان تا اواسط بهار میباشد.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.