قله دوبرار
مرتفعترین قله رشتهکوهی پیوسته در دستهبندی کوهقله دوبرار مرتفعترین قله در رشتهکوهی پیوستهاست که به نامهای ماز، قرهداغ و نیز به نام خود «دوبرار» که بلندترین قله آن است مشهور است. این رشته کوه خود بخشی از دیواره جنوبی رشتهکوه البرز مرکزی است که حد فاصل دو رود نمرود در شرق و هراز در غرب آن واقع شدهاست. خط الراس پرفراز و یکنواخت دوبرار دارای 23 قله مرتفع میباشد که 12 قله آن بیش از 4000 متر ارتفاع دارند. قله دوبرار در استان مازندران واقع شدهاست و خط الراس 95 کیلومتری آن از جنوب بخش پلور در جاده هراز آغاز و با تشکیل قلههای مرتفعی از جمله بزم چال، چنگیز چال، انگمار، سوز چال، قرهچال، پروانه، قیاق لکه، پاهتپه و اب باریک به نمرود در جادهی فیروزکوه میپیوندد.
رشته کوه دوبرار و قلههای آن دارای زمستان سخت و دشوار است. ریزش بهمنهای سنگین در جبهههای شمالی و جنوبی آن در زمستان بسیار زیاد است و به دفعات اتفاق میافتد و تا اوایل بهار نیز ادامه دارد. همچنین بر روی لبهی خط الراس پوشش برفی بزرگی تشکیل میشود و همین امر کار صعود را دشوارتر میکند. صعود به این قلهها به تجربهی کافی و شناختن مسیر و تجهیزات زمستانی و لباس گرم نیاز دارد. پس در هنگام صعود وسایل و کفش مناسب یخنوردی را به هیچ وجه فراموش نکنید.
مناسبترین زمان ممکن برای صعود به قلهی دوبرار، در اواخر تیرماه است. اگر شما دوستدار صعود در یخبندان و برف و همچنین استفاده از تکنیکهای سنگنوردی هستید، اوایل خرداد را پیشنهاد میکنیم. همانطور که گفتیم احتمال ریزش بهمن و کولاک در این قله بسیار زیاد است و گاهی چندبار در سال اتفاق میافتد پس با توجه به این وضعیت، گروههای کوهنوردی و سرپرستانی که تیم صعود را رهبری میکنند باید با در نظر گرفتن تجهیزات ایمن، شرایط آب و هوایی و چککردن بارشهای جوی، گروه را از خطرات احتمالی ایمن نگه دارند.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.