منطقه حفاظتشده الوند
نگین طبیعت ایران در دستهبندی جنگلمنطقه حفاظت شده الوند يكي از مناطق بكر و زيباي شهرستان خمين در استان مرکزی است كه چشم هر بينندهای را خيره میكند. این منطقه دارای اقلیمی کوهستانی با کمربندهای ارتفاعی متفاوت، کوهها و تپه ماهورهای بلند و درههای متعدد است که به لحاظ تنوع زیستی جایگاه ویژهای دارد. نام این منطقه برگرفته از كوهی به همین نام در غرب شهرستان خمین و در جنوب استان مركزی بنام الوند است که بلندترین نقطه این منطقه با ارتفاع سه هزار و 96 متر از سطح دریاست و وضعیت طبیعی منطقه بدلیل شرایط خاص طبیعی و تغییر عوامل فیزیكی، چشم اندازهای زیبا و متنوعی دارد. تنوع زیستی آن در هیچ نقطه دیگری از محدودههای جنوبی استان مرکزی تکرار نشدهاست و این منطقه از نظر آب و هوایی از اقلیم نیمه خشک سرد برخوردار است.
منطقه الوند در دی ماه سال 80 به عنوان منطقه شکار ممنوع انتخاب شد و پس از آن در خردادماه سال 81 بر اساس مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور به عنوان منطقه حفاظت شده تعیین شد. این منطقه بیش از 60 گونه پرنده (19 گونه آن حمایت شده و آسیبپذیر هستند) را در خود جای داده که شامل 12 درصد پرندگان ایران و 44 درصد پرندگان استان مرکزی است و بیش از 30 درصد پرندگان این منطقه، پرندگان شکاری حمایت شده هستند.
منطقه حفاظتشده الوند از نظر پستانداران نیز غنی است و 8.8 درصد پستانداران کشور را داراست که از 11 گونه پستاندار این منطقه، 3 گونه حمایت شده است. وجود پستانداران عمده نظیر کل و بز، قوچ و میش و گرگ، بیانگر اهمیت این منطقه است. این منطقه از لحاظ تنوع گیاهی نیز نسبت به مناطق همجوار خود ارزش بیشتری دارد و برخی گیاهان مانند زیره كوهی، انجیر كوهی، گلگاوزبان، زعفران، بابونه، گل ماهور، گل گندم، گل عقربی، میخك در این منطقه بوفور یافت میشود. منطقه حفاظت شده الوند در فروردین و اردیبهشت محل رویش لاله واژگون (از گیاهان نادر موجود در ایران) است و این منطقه در این دو ماه، بهشتی را ترسیم میكند كه چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.