_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
سطح توانایی: پیشرفته

قله تخت سلیمان

تخت پادشاهی طبیعت در دسته‌بندی کوه

منطقهٔ تخت سلیمان ناحیه‌ای کوهستانی در ارتفاعات دور کلارستاق است که در استان مازندران واقع شده و مساحتی بالغ بر 4077 هکتار دارد. این منطقه در تاریخ 1381/3/21 با مصوبه شماره 222 شورای عالی حفاظت محیط زیست به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوست و به ثبت ملی رسید. تخت سلیمان بخشی از رشته‌کوه البرز است و دارای 45 قله اصلی است که مرتفع‌ترین آن‌ها، علم کوه، با ارتفاع 4850 متر، دومین قلهٔ بلند ایران به شمار می‌آید. این منطقه تخت سلیمان از شمال به شهرهای چالوس ، سلمان شهر، تنکابن و مناطق جنگل ، از جناح شرقی محاط بر دره رودخانه چالوس و از جناح غربی محدود به دره بزرگ سه هزار و بالاخره از جنوب و جنوب غربی به دره‌های طالقان و الموت منتهی می‌گردد.

 

قله تخت سلیمان با ارتفاع 4659 متر بعد از قلل علم کوه و شاخک از نظر ارتفاعی در این منطقه می‌باشد. این قله در حقیقت بخشی از خط الراس موسوم به کلجاران است که نهایتا در منطقه شانه کوه و از طریق گرده آلمانها به علم کوه متصل می‌شود. قله تخت سلیمان و دیواره‌‌های آن سد طبیعی بین یخچال غربی و یخچال‌های علمچال و سرچال ایجاد کرده‌اند. ساختار منطقه سنگی و یخچالی است. سنگ‌های منطقه بسیار ریزشی بوده و بیشتر مسیر پیمایش سنگلاخی است. در خصوص ریشه نام این منطقه، روایات مختلفی وجود دارد که عمدتاً به دوران زندگی سلیمان نسبت داده می‌شود. این افسانه‌ها به ویژه به دلیل وجود الوارهایی در بالای قله‌ها به وجود آمده‌اند که ارتباطی با داستان‌های قدیمی دارند. یکی از این روایات که در بین اهالی منطقه نسل به نسل منتقل شده است، مربوط به زمانی است که سلیمان به خواستگاری بلقیس رفت.

 

آب و هوای منطقه تخت سلیمان به دلیل ارتفاع بالا و وجود یخچال‌های طبیعی معمولاً سرد است. در بیشتر مواقع، مه سنگینی این منطقه را فرا می‌گیرد که پیدا کردن مسیر صعود را دشوار می‌کند. در طول تابستان، هوای این منطقه معمولاً صاف و آفتابی است، اما در ارتفاعات بالاتر به خصوص در حوالی قله، دمای هوا کاهش چشمگیری دارد و احتمال بارش برف وجود دارد. در زمستان، صعود به قله تخت سلیمان تنها برای کوهنوردان حرفه‌ای و مجهز توصیه می‌شود، زیرا یخ و برف مسیرها را بسیار دشوار و خطرناک می‌کند. بهترین زمان صعود به قله تخت سلیمان انتهای تیر تا پایان مرداد می‌باشد. صعود زمستانی این قله یک برنامه جدی و چند روزه بوده و مناسب کوهنوردان با تجربه خواهد بود. بر اساس الگوهای سالهای گذشته بهترین زمان صعود زمستانی قله تخت سلیمان نیمه اول دی یا نیمه دوم بهمن خواهد بود. قبل از عزیمت حتما شرایط آب و هوایی منطقه را ارزیابی کنید.

- کوهنوردی

لوازم کوهنوردی به همراه داشته باشید.

- پیاده‌روی

کفش مناسب پیاده‌روی برای گشت‌و‌گذار از وسایل ضروری است.

مشخصات

معرفی موقعیت و مشخصات قله تخت سلیمان
موقعیت: مازندران، تنکابن
مختصات: 36.39061123، 50.95922454
ارتفاع نسبت به دریا: 4659 متر
زمین چهر: کوهستانی، کوه
نوع جانوران منطقه: حضور جانوران شکارچی، حضور حشرات حساسیت‌زا، حضور جانوران گیاه‌خوار
شیوه تردد: خودرو شخصی، تنها با تجهیزات فنی کوهنوردی

مسیرها

راه های رسیدن به قله تخت سلیمان
1) قله تخت سلیمان
دریافت فایل GPX
مسیر برگشت بسیار بد و اشتباه بخاطر سنگهای ریزشی و متحرک توصیه می‌شود با تعداد نفرات بالا اجرا نشود
افزایش ارتفاع: 2661 متر

جاذبه‌های گردشگری مازندران

جاذبه‌هایی که در این اطراف هستند
تگ‌های مرتبط:

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران و همسفران ما :)

تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

avatar

متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!