کویر درک
تلفیقی از کویر و دریا در دستهبندی کویرروستای درک در استان سیستان و بلوچستان و در سواحل مکران قرار دارد و از توابع شهرستان کنارک می باشد. این روستا در فاصله 15 کیلومتری زرآباد و 150 کیلومتری شرق چابهار قرار دارد. روستای درک، یکی از جاذبههای گردشگری مهم استان سیستان و بلوچستان است. این روستا به دلیل تلاقی کویر و دریا، مناظری بدیع و منحصربهفرد دارد. درک، تنها ساحل ایران است که در کنار کویر واقع شده است و در جهان فقط چند نقطه وجود دارد که دارای ویژگیهایی مشابه با این ساحل دیدنی هستند. بیشتر آنها در آفریقا، جنوب استرالیا و غرب آسیا واقع شدهاند. بنابراین، لازم است در بین برنامههای ایرانگردی خود، حتما فرصتی را برای بازدید از روستای درک، نقطهای که صحرا به دریا میپیوندد بگذارید.
منطقهی اطراف درک همچنین دارای اقلیم خاص و جاذبههای زیستمحیطی گوناگونی است. پوشش گیاهی این منطقه شامل درختان نخل، گیاهان شورپسند و همچنین انواع درختان نیمهحارهای میشود. این تنوع گیاهی، زیستگاه خوبی را برای انواع پرندگان و جانوران محلی فراهم کرده است. به همین دلیل، درک به مقصدی محبوب برای عکاسان طبیعت و علاقمندان به پرندهنگری تبدیل شده است. تا چند سال گذشته خبری از نام روستای درک در میان جاذبه های گردشگری نبود و فقط تعداد کمی از طبیعتگردان آن را می شناختند. اما نزدیک نوروز سال 1396 یکی از کاربران توییتر که از اهالی سیستان و بلوچستان بود، با منتشر کردن چند عکس از درک توانست این منطقه را به کاربران زیادی معرفی کند و راه های دسترسی به این منطقه را کشف شد.
توجه داشته باشید که سیستان و بلوچستان یکی از گرمترین استانهای ایران است و بهترین زمان و فصلها برای بازدید از ساحل درک، اوایل بهار، اواسط پاییز و یا زمستان میباشد؛ چرا که در این فصول میتوانید از یک آب و هوای معتدل و لذتبخش بهرهمند شوید.
تک درخت چابهار که در محل تلاقی دریا و کویر وجود داشت خود از جاذبههای دیدنی این منطقه به شماره میرفت که متاسفانه مورد بیمهری قرار گرفت و توسط افرادی ناشناس قطع شد. هرچند ساعاتی پس از انتشار این خبر، گروهی از مردم روستای درک با همکاری سازمان میراث فرهنگی زرآباد، یک نفر نخل دیگر را در همان محل کاشتند. ساحل درک یکی از زیباترین ساحلهای استان سیستان و بلوچستان است و تک درخت نخل آن به شناسهای برای این ساحل بود. از نقاط شاخص در منطقه درک که به دلیل سختی مسیر کمتر مورد بازدیدقرارگرفته است تلاقی و عبور رودخانه فصلی از میان ماسهها و نهایتا تشکیل دلتای رود و دریا در محاصره ماسههای روان است که مناظر بدیعی ایجاد کرده است. این منطقه از طریق یک جاده خاکی از روستای گزیدار به سمت ساحلقابلدسترسی است.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.