تالاب هشیلان
شگفتی کمتر شناختهشده در کرمانشاه در دستهبندی تالاب
تالاب زیبای هشیلان در دهستان الهیارخانی در مسیر جاده کرمانشاه-روانسر واقع شده و محلی بسیار مناسب جهت پژوهش های پرنده شناسی و طبیعتگردی است. مساحت تقریبی این تالاب 450 هکتار است که در دشتی گسترده و اراضی پست دامنه کوههای خورین و ویس قرار دارد. آب تالاب هشیلان از سرآب سبزعلی تأمین میشود. تالاب در بالا دست به صورت سرآب و چشمه جوشان میباشد و در پهنهٔ تالاب به صورت کانالهای بزرگ و کوچک پخش شدهاست. در این تالاب حدود 110 جزیره کوچک و بزرگ شکل گرفتهاست. هشیلان تنها تالاب استان کرمانشاه است و به عنوان یک اکوسیستم آبی همواره مورد توجه علاقهمندان به طبیعتگردی بودهاست. سطح تالاب دارای پوشش گیاهی با گلهای متنوع است. در داخل محدودهٔ تالاب هیچ درخت خودرویی وجود ندارد و فقط گونههای بید به صورت خیلی پراکنده و بسیار اندک در چند نقطه از تالاب رویش داشتهاند. پوشش گیاهی سطح تالاب علفی است که به صورت گیاهان آبزی در داخل آب رشد کردهاند.
در داخل و حاشیه تالاب جوندگانی از خانواده موشها و پستاندارانی همچون یوزپلنگ ایرانی، گرگ، گراز وحشی، روباه، خرگوش، شغال، بز کوهی، گربه وحشی زندگی میکنند. هشیلان به دلیل مأوا دادن به پرندههای مهاجر جز مناطق حفاظتشده در نظر گرفته شدهاست. این تالاب زیستگاه چندگونه مار، به ویژه مار آبی و مار چلیپر است. از گونههای عمدهی ماهیان تالاب میتوان به عروس ماهی، سیاه ماهی، سفید کولی، زردک و سس ماهی از خانوادهی ماهیان کپور اشاره کرد. همچنین این تالاب دارای چندین گونه از سختپوستان و دوزیستان میباشد، از جمله خرچنگ، قورباغه و لاک پشت. تالاب هشیلان یکی از مهمترین فرودگاههای پرندگان مهاجر در استان کرمانشاه است. هرساله پرندگانی مانند غاز خاکستری، اگرت، حواصیل، سرسبز و … به این تالاب مهاجرت میکنند.
تالاب هشیلان در هر فصلی جذابیت خاص خودش را دارد اما اگر میخواهید با خیال راحت ساعتها در این مکان وقت بگذرانید و از دیدن منظرهها و صدای آب لذت ببرید پیشنهاد ما، ماههای اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد است. همانطور که گفته شد تالاب هشیلان در کنار کوه خورین واقع شده و همین پیوند کوه و آب باعث شده تا همیشه هوای مطلوب و خنکی داشته باشد پس مقصد خوبی برای فرار از گرما است. اگر هم مشتاق به دیدن پرندههای مهاجر هستید پاییز و زمستان فصلهای مناسب شماست.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.