_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
سطح توانایی: پیشرفته

قله پرآو

بلندترین قله استان کرمانشاه در دسته‌بندی کوه

قله پراو (پرآب) یا شیخ علی خان، که کمتر با این نام شناخته می‌شود، بلندترین قله کوهستان پراو و همچنین بلندترین قله استان کرمانشاه است. از این روی قله پراو یکی از قلل طرح سیمرغ کوه‌های ایران به حساب می‌آید. همچنین قله پراو یا پرآو یکی از 1515 قله بسیار برجسته جهان به‌شمار می‌رود. این قله در هشت کیلومتری شمال شرقی شهر کرمانشاه واقع شده است و به عنوان یکی از مقاصد اصلی کوهنوردان در منطقه شناخته می‌شود. “پر” در بعضی گویش‌های کردی به معنی زیاد است و “آو” به معنی آب و پرآو به معنی منطقه پُر آب می‌باشد.

 

پراو رشته‌کوهی امتداد یافته از شمال غرب تا شمال شرق شهر کرمانشاه، با طول تقریبی 80 کیلومتر و وسعت تقریبی حدود 980 کیلومتر مربع و بخشی از رشته‌کوه زاگرس در غرب ایران می‌باشد. رشته کوه پراو از سمت شمال غربی به رشته کوه شاهو متصل است و از سمت جنوب شرقی، رودخانه معروف گاماسیاب آن را از رشته‌کوه گرین جدا می‌کند. دهستان پایروند و میان دربند در جنوب غربی و دهستان‌های دینور و بیلوار در شمال شرقی این کوهستان واقع شده‌اند. خط الرأس اصلی و مرتفع کوهستان پراو دارای قلل متعددی با ارتفاع بیش از 3000 متر است. جهت خط الرأس اصلی از غرب به شرق امتداد یافته است و به ترتیب شامل قلل خرامان، قته چرمی، پراو، نمازگاه، شاودالان، سه کل، زنهان، بیستون، بان برزه و … می‌باشد.

 

رشته کوه پرآو یکی از عمیق‌ترین لایه‌های لایم استون کره زمین است و به سبب فشارهای ناشی از کوه‌زایی آلپی شکاف‌های بسیاری پیدا کرده‌است. به همین علت عمیق‌ترین غارهای ایران مانند غار پراو، جوجار، قیژلان و چاه غار قلا در این رشته کوه قرار دارند.رشته کوه پرآو یکی از عمیق‌ترین لایه‌های لایم استون کره زمین است و به سبب فشارهای ناشی از کوه‌زایی آلپی شکاف‌های بسیاری پیدا کرده‌است. به همین علت عمیق‌ترین غارهای ایران مانند غار پراو، جوجار، قیژلان و چاه غار قلا در این رشته کوه قرار دارند. در حال حاضر راه معمول و رایج صعود به قله پراو مسیر جنوبی می‌باشد. این مسیر از کارخانه سیمان در 20 کیلومتری شرق شهر کرمانشاه (جاده کرمانشاه -بیستون) و روستای چالابه آغاز می‌گردد. با توجه به گویش محلی، نام اصلی روستا باید برگرفته از “چال آوه” یعنی محل جمع شدن آب باشد.

- کوهنوردی

تجهیزات کوهنوردی ‌همراه داشته‌ باشید.

- پیاده‌روی

کفش مناسب پیاده‌روی برای گشت‌و‌گذار از وسایل ضروری است.

مشخصات

معرفی موقعیت و مشخصات قله پرآو
موقعیت: کرمانشاه، کرمانشاه
مختصات: 34.41843500، 47.24321100
ارتفاع نسبت به دریا: 3405 متر
زمین چهر: کوهستانی، کوه
نوع پوشش گیاهی منطقه: علفزارهای معتدل
نوع جانوران منطقه: حضور جانوران شکارچی، حضور حشرات حساسیت‌زا، حضور جانوران گیاه‌خوار
شیوه تردد: خودرو شخصی، پیاده‌روی، تنها با تجهیزات فنی کوهنوردی

مسیرها

راه های رسیدن به قله پرآو
1) قله پرآو
دریافت فایل GPX
برای رسیدن به قله پراو مسیرهای متعددی وجود داردکه معمولترین آنها از انتهای دره مشرف بر کارخانه سیمان غرب وروستای چالابه می باشد که معروف به تنگه چروبر(چرو در زبان محلی بمعنی بوته هاي تازه روييده درخت بخصوص بلوط مي باشد) می باشدو فرعی که بسمت این تنگه از جاده کرمانشاه به بیستون جدا میگردد در کیلومتر 10 این جاده می باشد. در راه فوق باگذر از تنگه چروبر و عبور از چشمه دوزری بارسیدن به قسمت شمالی جانپناه یه شبه بجای تراورس بسمت راست و عبور از مسیر اصلی ، مسیر صخره ای و دست بسنگ انتخاب گردید که این راه حالت میانبر دارد و با ادامه این راه مستقیما به دومین تابلو خسته نباشید میرسد و ایستگاه خسته نباشید اول حذف خواهد شد که البته عبور از این مسیر نسبت براه اصلی مقداری سختتر وحالت دست بسنگ دارد. با یک نگاه به شکل ظاهری کوه پراو می توان گفت که برای صعود به این قله باید دو پلــــه را پشت سر گذاشت که پله اول دشت دوزری و مانگ هلات است که چشمه دوزری در این دشت ، زمستان و تابستان همواره با بخشندگی تمام آب گوارای خود راتقدیم به کوهنوردان میکند و پله دوم میدان وسیع پراواست که پناهگاه وهمینطور غارمعروف پراو در آن قرار گرفته است. کل مسیر پیمایش شده صعود به قله پراو در حدود 8 کیلومتر است و با توجه به اینکه تنگ چروبر در ارتفاع 1500 متری واقع شده با صعود به این قله ارتفاعی معادل 1900 متر صعود میگردد و همینطور پناهگاه پراو در ارتفاع 3100 متری قرار گرفته است
افزایش ارتفاع: 2052 متر

جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه

جاذبه‌هایی که در این اطراف هستند
تگ‌های مرتبط:

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران و همسفران ما :)

تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

avatar

متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!