گل فشانهای چابهار
پدیدهای شگفتانگیز در دل طبیعت جنوب در دستهبندی جاذبهگِلفشانهای چابهار یکی از خاصترین جلوههای طبیعی ایران هستند که در منطقه کهیر و بندر تنگ واقع شدهاند. این پدیدههای زمینشناسی در واقع مخروطهایی از گل خیس و سرد هستند که با فشار گازهای زیرزمینی به سطح زمین رانده میشوند. در بالای این تپههای گلی، چالههایی دیده میشود که به طور مداوم حبابهای گلی از دل زمین خارج میشود و صحنهای عجیب و تماشایی خلق میکند.
مشهورترین گِلفشان چابهار، کوه گلفشان کهیر است که حدود 100 متر ارتفاع دارد و به عنوان یکی از فعالترین گلفشانهای ایران شناخته میشود. قطر دهانه آن کمتر از یک متر و عمقش حدود نیم متر است و از درون این گودال، گل خاکستریرنگ و سردی با فشار گازهای درونی زمین به صورت حبابهایی به بیرون پرتاب میشود. هنگام پرتاب گل، لرزش خفیفی در تپه احساس میشود و گاهی صدایی مشابه شلیک گلوله به گوش میرسد. این اتفاق تقریباً هر 10 تا 15 دقیقه یکبار تکرار میشود و باعث شکلگیری مخروطهایی از گل در اطراف دهانه میگردد.این گِلها برخلاف تصور، داغ نیستند بلکه دمایی خنک یا کمی معتدل دارند. گفته میشود که مردم محلی گلهای این منطقه را به دلیل داشتن ترکیبات معدنی، برای درمان برخی بیماریهای پوستی هم به کار میبرند. بازدید از این مکان، فرصتی فوقالعاده برای تجربه نزدیک با پدیدههای زمینشناسی است.
دسترسی به گِلفشانهای چابهار با حدود 100 کیلومتر رانندگی از مرکز شهر امکانپذیر است. بهترین زمان برای دیدن این پدیدهی طبیعی، فصلهای بهار و پاییز است؛ زمانی که هوا خشک و آفتابی باشد. در صورت بارندگی یا خیس بودن زمین، رفتن به این منطقه دشوارتر میشود. در گذشته دو تپه گلفشان دیگر نیز در نزدیکی آن فعال بودند که اکنون خشک شدهاند. این پدیده کمیاب یکی از زیباترین جلوههای زمینشناسی در ایران محسوب میشود.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.